HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Foglalkoztatási adatok – hibás a minisztérium helyzetértékelése

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a munkanélküliségi ráta 10,4% volt a nyári hónapokban, amely csekély csökkenést mutat a tavalyi év hasonló időszakához képest. A kismértékű javulás oka azonban a közmunkások számának növekedése és a kiemelkedően jó idegenforgalmi szezon.

Az LMP szerint tartós javulást csak gyökeres gazdaságpolitikai fordulat és alapjaiban újragondolt foglalkoztatáspolitika eredményezhet.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) fordítva ülnek a lovon: pusztán ezzel lehet magyarázni azt, ahogyan a közmunkások számának növelésével és a nyári hónapokra jellemző javulással elért igen kismértékű munkanélküliség csökkenésből kormányzati sikertörténetet fabrikálnak. Nem tudjuk osztani a csodavárás hangulatában égő NGM-nek a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatos hurrá-optimizmusát sem: a bizonytalan fedezetű program önmagában nem fogja tudni megoldani a foglalkoztatási problémákat.

 A minisztérium helyzetértékelésével szemben a valóság az, hogy a foglalkoztatottság enyhe növekedése mögött a közmunkások számának növekedése, részben pedig a kiemelkedően jó nyári idegenforgalmi szezon, idénymunkák sora áll.

A közmunka azonban nem megoldás a munkanélküliségre, jelen állapotában sokkal inkább a modern kori rabszolgaság egy kevésbé erőszakos formája. Az idénymunkák pedig lecsengenek a nyár végével. A valóság az, hogy az Orbán-rendszer nem adott válságálló megoldásokat: a magyar gazdaság továbbra is képtelen magára találni, nem jönnek létre új és stabil munkahelyek a nyílt munkaerőpiacon, és a szociális jogok leépítése miatt emberek százezrei maradnak egyik napról a másikra az út szélén.  A Lehet Más a Politika gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot sürget, sokadszor emlékeztetve a kormányt arra, hogy kiszámíthatóság, hitelesség és stabilitás nélkül nincsenek beruházások, nincs fenntartható gazdasági fejlődés, nincsen bővülő piaci foglalkoztatás.

Az LMP a 2013-ra vonatkozó alternatív költségvetésében megmutatja, hogy lehetne olyan gazdaságpolitikát létrehozni, amely valódi munkahelyeket hoz létre, és amely mind az egyének, mind a közösségek, az egész társadalom számára élhetőbb és kevésbé kiszolgáltatott világot teremt.   Budapest, 2012. szeptember 29.  Szél Bernadett országgyűlési képviselő A Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja
    Kiadó: LMP Parlamenti Frakciója(MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: