HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Válságmenedzselés és az IMF

Az Iránytű Intézet legújabb elemzésében a kormány és az IMF közti tárgyalások menetrendjét, a korábbi megállapodás körülményeit (a második Gyurcsány-, illetve a Bajnai-kormány szerepét), az újabb hitelszerződés szükségességének és várható hatásainak kérdését, illetve a magyar fél jelenlegi tárgyalási stratégiája mögötti esetleges taktikai megfontolásokat vizsgálja.

Vizsgálódásunk során rövid nemzetközi áttekintést nyújtunk az EU és az IMF által mentőövben részesített országok válságmenedzselés és gazdasági konszolidáció terén elért eddigi sikereiről, a Valutaalap által megfogalmazott ajánlások, gazdaságpolitikai receptek nemzetállami gazdaságokra és a társadalmakra gyakorolt hatásairól.

A tárgyalások személyi és időbeli tényezőit figyelembe véve igyekszünk néhány megállapítást levonni a második Orbán-kormány Valutaalappal folytatott egyeztetéseinek sikerességéről, valamint néhány következtetést megfogalmazni az alkalmazott stratégia eredményességéről a rendelkezésre álló mozgástér és a felmerülő pénzügyi-gazdasági kockázatok tükrében.

Ennek során számításba vesszük egy rövidebb határidő alatt “tető alá hozható” potenciális megállapodás várható előnyeit és hátrányait, illetve egy elhúzódó tárgyalási folyamat mögött vélhetően meghúzódó motivációs tényezőket, a hitelező által rendelkezésre bocsátandó és a hitelkeretet igénylő által megkívánt hitelkonstrukciók (elővigyázatossági, illetve készenléti hitel) közti lényeges különbségeket, valamint azon folyamatokat, melyek rákényszeríthetik Magyarországot egy mihamarabbi megállapodásra.

Végezetül a nemzetgazdasági tárca által nemrég bejelentett újabb egyenlegjavító intézkedéscsomag és az EU-IMF hiteltárgyalások összefüggéseit vesszük szemügyre, miközben röviden kitérünk a jövő évi központi költségvetés, a munkahelyvédelmi akcióterv releváns vonatkozásaira is.
Elemzésünk az intézetünk honlapján (http://www.iranytuintezet.hu/) olvasható, pdf-formátumban letölthető. (MTI-OTS)

 

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: