HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Diplomás munkanélküliség Magyarországon – a folyamatot erősítő okok !

Nem lehet mindent a gazdasági válság függönye mögé eldugni, így a hiányzó törvények, vagy kifejezetten a diplomások elé, vállalkozásaik elé akadályokat állító törvények hatásait, kárait sem.

Eltérő politikai nézőpontok léteznek, melyekből 2014-ben a választóknak kell megértenie – mi az ami munkahelyet teremt és mi az ami nem!

Diplomás munkanélküliség Európa más pontján is létezik, de más gazdasági és jóléti körülmények között.

Feltehető a kérdés ha Európában a diplomás munkanélküliség jelen van ezt a hatást azonnal hagyni kell érvényesülni?

Két politikai nézőpontból közelítünk a diplomások munkanélküliségéhez, amely emelkedése számosságában drasztikus tény!

Jelenlegi Orbán Viktor által képviselt konzervatív szemlélet nem a lényegénél, hanem tüneteinél ragadja meg a diplomások munkanélküliségét, részben jogszabályaiban felróva számukra a helyzetet.

Ezek a kiegészítő megoldások érdemben nem vezettek eredményre az elmúlt 2,5 évben sem.

A parlamenti és kormányzati lobbi évtizedes tapasztalataira épülő mérsékelt politikai irányzat a jogalkotás súlyos tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet.

Mérsékelt demokraták Magyarországon Országbíró Zoltán képviseletével  6 lényeges okot említenek fel a jogalkotási dömping súlyos hibáiból, melyek fokozzák a diplomás munkanélküliséget:

– Vállalkozások mértéktelen túlterhelése, a bürokrácia évről évre fokozása

– Állam túlnövekedése, állami eszközökkel és adóforintokkal a támogatások helyett  piacrombolás egyes szabadpiaci alapon még működő szakterületeken

– Felsőoktatásban a képzések színvonalának minőségellenőrzése  elmarad, “üres diplomák” nagyüzemi módon

– Családi vállalkozások, mikrovállalkozások érdemi vissza nem térítendő támogatásainak hiánya, a rossz gazdaságpolitikai döntések hatásainak hatékony enyhítése nélkül

– Önkormányzati és állami telephely és bérleménygazdálkodás túlzott piaci léptékei és módszerei

– Mikrovállalkozások adóamnesztia és újraindulásának jogi kereteinek hiánya (vállalkozás regeneráló csőd jogi lehetősége nincs kidolgozva)

Az álláspontok között erős a különbség, a diplomások munkanélkülisége a jelen gazdasági körülmények és jogszabályok között pedig továbbnőhet rohamos léptékekben.

Megdöbbentő adatokat a diplomások munkanélküliségének alakulásáról bárki megtalálja az ÁFSZ honlapján és kimutatásai alapján.

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: