HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Fogyasztóvédelem kihívása ma: a fogyasztói esélyegyenlõtlenség csökkentése.- Magyar Fogyasztók és Ügyfelek Országos Egyesülete 2009-ben már kezdeményezett

Társadalmi hatásukban a vártnál eredménytelenebb törvények (devizahitelesek törvényei stb.) a nagy érdekvédelmi szervezetek (NOE,LOÉSZ,VOÉSZ,Otthonvédők,MFPÉE stb.) és a közigazgatás szereplőinek tapasztalatait erősítik meg.  Aktuális jogalkotási kérdésekben a szakbürokrácia nem tudja a civilek nélkül jó minőségben ellátni döntéselőkészítő feladatát.

A hiányok a jogalkotásban azonnal a korrupció erőtereivé válnak, ahogy az ÁSZ erre több esetben utal.1000 Mrd Ft-tal kevesebb költségvetési bevétel hatékony és célszerű elosztásához a társadalom érdekvédelmi szervezeteinek gyakorlati tapasztalata, a hivatásos parlamenti lobbi szaktudása és transzparens müködése nélkülözhetetlen.

Javaslatokkal és indítvánnyal fordult társadalmi szervezetünk dr. Oszkó Péter pénzügyminiszterhez levelében augusztus utolsó napjaiban.

Javaslataink a nagy tagsággal rendelkező civilszervezetekkel való szövetségben formálódtak ki, de valódi jogesetekre, gyakran jelentkező budapesti és vidéki fogyasztói panaszokra támaszkodva.

Bajnai Gordon miniszterelnök nyilatkozataiban új törvénymódosításokat ígér a parlament első heteiben.

A kormányelőterjesztés előkészítőinek figyelmébe ajánljuk, hogy a fogyasztói kiszolgáltatottság megszüntetése
(javasoltan pl.a mediatorok IRM intézményének közbeiktatása a hitelezés előtt későbbi permegelőző jelleggel)álláspontuk szerint is eminens feladata az új jogi szabályozásnak.

Hasonlóan a végrehajtás újra szabályozásakor a FIDESZ javaslatával értünk egyet, és kezdeményezzük a 12 hónap előzetes árverezés előtti adós szabadpiaci értékesítésének jogi eszközökkel történő biztosítását.

A lakástulajdonosok, válságban élők szervezeteinek, érdekvédelmének célja a devizahitelesek helyzetének fogyasztóvédelmi jellegű konszolidálása a téli kilakoltatások elkerülése.

Ezért dr. Farkas Ádám a PSZÁF elnöke részére a javaslataink mellett partneri együttmüködést kínáltunk fel.(MTI-OS/ A Társadalom Hangja)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: