HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A bürokrácia okozta indokolatlan társadalmi terhek mérséklése

Jogszabályok és folyamatok egyszerűsítése az Emberi Erőforrások Minisztériumában

Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Jogszabályok és folyamatok egyszerűsítése az Emberi Erőforrások Minisztériumában

A projekttel kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük!

LOGO496[1]

 

A projekt rövid bemutatása

Sajtóközlemény a projektről

Sajtószemle a projektről megjelent hírekről

A projekttel kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket a kriszta.kisban@emmi.gov.hu email-címre várjuk! Kérjük a levél tárgyában az”ÁROP 1.2.6./A-2011-2012″ megnevezést tüntessék fel!

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Közlemény

A kormány kifejezett szándéka a lakosság közigazgatásba vetett bizalmának visszaállítása, a bürokrácia okozta indokolatlan társadalmi terhek mérséklése. A cél eléréséhez jelentős lépést jelent a lakossági adminisztratív terhek csökkentése.

Az elmúlt években több próbálkozás volt az adminisztratív terhek csökkentésére, azonban valamennyi kísérlet csak részeredményeket hozott, a tényleges megvalósításig legtöbb esetben nem jutottak el. Ennek következményeként ma Magyarországon a közigazgatás sok esetben önmagáért létező, az eljárások túlszabályozottak, bonyolultak, nehezen érthetőek.

Az Egyszerűsítési Program indítását 2011-ben rendelte el a kabinet a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként; 2013 közepére csaknem 230 ügyben kívánja egyszerűsíteni a lakosság életét a kormány.

A program végrehajtásában gyakorlatilag minden tárca részt vesz. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pályázatában 80-nál több, a Minisztérium főfelelősségébe tartozó eljárás egyszerűsítését vállalta az Államreform Operatív Program (ÁROP 1.2.6./A-2011-2012) támogatásával.

Az eljárások a lakosság mindennapos ügyintézését teszik könnyebbé, érintve a család, gyermek (24 db eljárás), a szociális ellátások (19 db eljárás), az egészségbiztosítási ellátások (15 db eljárás), a nyugdíjjal kapcsolatos ügyek (22 db eljárás), az ingatlannal kapcsolatos ügyek (1 db eljárás), valamint a házassági ügyek (1 db eljárás) kérdésköreit.(kormany.hu)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 588 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 588 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: