HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Mit mutatnak a számok a munkahelyvédelmi akcióterv sikeréről?

Mielőtt a kormány érdemben megvizsgálná a munkahelyvédelmi akcióterv hatását, a tőle megszokott módon máris “sikersztoriról” beszél, pedig a járulékcsökkentési programnak még a fedezete is bizonytalan.

Az LMP írásbeli kérdéssel jár utána, alátámasztják-e a számok a kormány optimizmusát.

A kormány szerint a munkahelyvédelmi akcióterv célja másfél millió munkahely megvédése és több százezer új létrehozása. Az LMP írásbeli kérdéssel fordul Varga Mihályhoz, hogy megtudja: év eleje óta hány új és meglevő munkavállaló után érvényesítettek adókedvezményt, és voltak-e elbocsátások ott, ahol új munkavállaló felvételére került sor.

Az LMP szerint csak akkor tekinthető sikeresnek a járulékcsökkentő program, ha olyan munkahelyeken segít, amelyek a támogatás nélkül megszűntek, vagy létre sem jöttek volna. Fontos, hogy a támogatással ne a meglévő dolgozóikat cseréljék olcsóbbra a munkáltatók. Egyértelmű sikerről pedig csak akkor beszélhetünk, ha a támogatási időszak lejárta után is állásukban maradnak a munkavállalók.

A munkahelymegőrzést célzó program megkésett: akkor lett volna igazán szükség rá, amikor a válság miatt jelentősen visszaesett a foglalkoztatás.

Ma már az egymillió új munkahely ígéretének beváltására lenne szükség. Az LMP szerint a foglalkoztatási fordulat csak egy átfogó zöld munkahelyteremtési programmal vihető sikerre.

Szél Bernadett
az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának LMP-s tagja 
    Kiadó: Szél Bernadett független országgyűlési képviselő (MTI-OS)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 588 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 588 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: