HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Oroszország a növekedési pályára álló gazdaság.

• Az orosz gazdasági válság során bekövetkezett GDP csökkenését mára a biztos növekedés váltotta fel. A világgazdaság talpra állásának és az ezzel párhuzamos olajár emelkedésnek köszönhetően az elemzők 2010-re 4-6%-os GDP növekedést prognosztizálnak az orosz gazdaságban.
• Oroszország (az olaj- és földgázkitermelésnek hála) ismét pozitív költségvetési egyenleget mutat fel. Emellett alacsony az ország eladósodottsága, és komoly devizatartalékkal rendelkezik.
• A világ földgázkészletének közel egynegyedét birtokló Oroszország a szénhidrogének mellett más nyersanyagokból is jelentős készleteket tud felmutatni: a jelentős vasérc-, nikkel-, réz- és káliumtartalékainak köszönhetően komoly növekedési potenciált hordoz, tekintettel az utóbbi időben megfigyelhető általános árupiaci árfolyam-emelkedésre.
• Mivel a világ erdővel borított területének kb. negyede Oroszországban található, az országban komoly szerep jut a
fakitermelésnek.

• Oroszország az utolsó évtizedben a világ éves gabonatermelésének 14%-áig növelte részesedését.
• A BRIC országok közötti kereskedelem egyre nő, Oroszország legnagyobb nyersanyag-felvásárlója Kína lett. A BRIC országok együttesen a világ természeti kincseinek felét birtokolják.

Részvénypiacban rejlő potenciál
• A gazdasági válság következtében 2008-ban az orosz részvénypiac komoly árfolyamcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni, míg 2010-ben az egyik legnagyobb árfolyamemelkedést produkálja az orosz tőzsdeindex. Az eddigi kiemelkedő teljesítmény ellenére további 40-45%-os növekedést kéne produkálnia az orosz részvénypiacnak, hogy a válságot megelőző, 2008 májusi csúcsot elérje.

Stabilitás a politikában
• Komoly változások történtek az orosz gazdaságpolitikában, ugyanis a válságot követően a kormányzat megértette, hogy jelentős mértékű külföldi működőtőke nélkül a technológiai, informatikai szektor nem fejleszthető – mindezt jól mutatja, hogy az utóbbi időben közeledés indult meg a külföldi befektetők irányába.
• Az előbbi előrelépés mellett az is Medvegyev nevéhez fűződik, hogy 2010 közepétől kezdődően nagyságrenddel csökkentették az állami támogatásban részesülő, stratégiai vállalatok számát.
• Továbbá az is a külföldi befektetőknek kedvez, hogy nyáron bejelentették, hogy állami tulajdonban lévő részvénytársaságok több pakettjét is piacra fogják dobni – például az állami vasút-, és egyes olajtársaságokét.
• A nyugat iránti elkötelezettséget mutatja, hogy az utóbbi időben sokat javult Oroszország kapcsolata az Egyesült Államokkal és az EU-val is.
Sverteczki Kornél – Felsőfokon
Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 472 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 472 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: