HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Füred a legkedveltebb

A megye turisztikai forgalmának közel egyharmada idén is Füreden zajlott, mintegy négyszázezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első nyolc hónapjában messze a leglátogatottabb balatoni település Füred volt, többen szálltak meg a városban, mint tavaly.    
 
Magyarországon az év első nyolc hónapjában 15,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták, Veszprém megyében ebből 1,3 milliót. A Balatonnál valamelyest nőtt a forgalom, a régióban 3,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.
Veszprém megye turisztikai forgalma a tavalyi hasonló időszakhoz képest kicsit javult, nőtt a külföldi és a hazai forgalom is. A belföldi vendégéjszakák számának 6 százalékos növekedési üteme augusztusban az idén először haladta meg a külföldiekét, amely 4,5 százalékos növekedést mutatott – jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Veszprém régen

A megyei forgalom közel egyharmadát idén is a füredi szállásadók produkálták. A mintegy négyszázezer vendégéjszaka hét százalékkal több, mint a tavaly ilyenkor regisztrált. A második helyen jelentősen leszakadva Tihany áll, a maga nyolcvanezres vendégéjszaka számával. Kicsivel lemaradva Balatonkenese, majd Révfülöp, Tapolca és Alsóörs következik. A megyeszékhely 47 ezres vendégéjszaka számával csak a kilencedik a sorban ­- derül ki a KSH adataiból.
A szállodák látogatottsága lényegében stagnált, de a vendégek továbbra is a hoteleket preferálják, négyötödük itt foglalt szállást. Ezen belül is a három- és a négycsillagos szállodák a legkeresettebbek, előbbiek 42-, utóbbiak 47 százalékkal részesedtek a szállodai forgalomból.

Forrás: KSH (MTI-ÖS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 472 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 472 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: