HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Az idő múlik – értékes mérsékelt demokrata javaslatok devizahiteles kormányzati lépésekhez

Mára szinte történelem – aktualitása még erősebb, mint létrejöttekor….

Átgondolt 9 pont az európai lobbi keretében az országgyűlés lakhatási bizottsága előtt.

A 2011 tavaszán Országbíró Zoltán  mérsékelt demokrata által felvetett érdekvédői és szakértői programpontok nem vesztettek aktualitásukból.

“Köszönetünket fejezzük ki a magyar devizahitelesek képviseletében Országbíró Zoltán közérdek politikusnak közreműködéséért az Orbán Viktor Miniszterelnök és az Országgyűlés Lakhatási Bizottság tagjainak (Vágó Gábor LMP, Rónaszékiné Keresztes Mónika FIDESZ,Talabér Márta FIDESZ)döntési 9 pont európai lobbi előterjesztéséért. Magyarország kormányának munkáját kívánjuk hatékonyan segíteni az elvesztegetett 3 év után.”-írták 2011 márciusában érdekvédők a közleményükben.

Miről is tett említést a napjaing égető politikai és társadalmi problémájára adott válaszként?

Az Országbíró Zoltán által előterjesztett európai lobbi indítványban rögzített 9 döntési területből 8 pont,amely az Európai Bizottság kimutatásában is feltüntetésre kerül.

I.  Bármely elkövetkezendőkben lakáscélú, vagy szabadfelhasználású hitelfelvétel esetén a fogyasztói esélyegyenlőség javítása érdekében a közvetítő (KIM névjegyzék) szakmai csoport részvételének kötelezővé tétele tájékoztatási előfeltételként.

II.       2008. november hónap óta felmondott kölcsönszerződések restítuciója (helyreállítása) és egyedi ügyenkénti felülvizsgálata felelősség megállapítással az Igazságügyi Hivatalok munkatársainak és fogyasztóvédők, családi jogvédő szervezetek , jogvédő ügyvédi irodák munkatársainak bevonásával a jogi segítségnyújtás rendszerének igénybevételével és finanszírozásával.

III.       Az eredeti kölcsönszerződések törlesztőrészleteivel a kölcsönök törlesztésének kötelezéssel való ösztönzése. Felelősség arányos tőkeösszegcsökkentés és futamidő kidolgozás, amely a kölcsönfelvevő többlet teljesítőképességéhez igazodhat kizárólag.

IV.        Devizahiteles családok esetében a szoc.pol bevált rendszerének és kedvezményeinek kidolgozása a gyermekvállalás ösztönzése érdekében, az  okos népesedésösztönzés céljával. Újabb gyermekek vállalása és megszületése esetén az állam átvállalja a kölcsön árfolyam többletterheit és garantálja az eredeti mértékű, vagy 2 gyermek után 1 mértékű kedvezményes törlesztőrészletet.

V.     Általános árfolyamplafon kialakítása javasoltan 192 forint/1 svájci frank árfolyamnál. A kölcsönfelvevővel a kölcsönfelvevő által kezdeményezett mediatori eljárásban hajlandóságot nem mutató pénzintézet 10 millió forintos mértékű eseti bírságolása.

VI.        Végrehajtási törvény több ponton módosítása, az árverezés utáni jogorvoslat megteremtése a devizahiteles árverezések esetében. Végrehajtói eljárási felelősség fokozása.
Árverés jelenlévő előírt személyek kibővítése jogvédő szervezetekre,érdekvédelmi szervezetekre. Árverési vevő széleskörű összeférhetetlenségének meghatározása a pénzintézet, végrehajtó, önkormányzat (kivétel, ha az árverési vevő maga az önkormányzat a bentlakó érdekében) vonatkozásában.

VII.    Nemzeti Eszközkezelő eljárásának kidolgozása bérleti díj plafon meghatározása méltányos alapon a vagyonvesztők számára.

VIII.   Devizahiteles kölcsönszerződés következményes bedőlésének megakadályozása, korlátozása amennyiben a devizahitelrészletet a kölcsönfelvevő rendszeresen megfizeti. – tartalmazta a megjelent álláspont.
www.tarsadalomhangja.hu

Támogatásra hívják fel a kezdeményezők a javaslat pontjait!

https://www.facebook.com/tarsadalom.hangja

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 472 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 472 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: