HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Rekordot döntünk az IMF-nél

Olyan gyorsan, méretéhez képest olyan nagy összeget – 2,2 milliárd eurót – mint Magyarország, még egyetlen európai állam sem végtörlesztett idő előtt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) történetében – derül ki az IMF összesítéséből.

A 2008-as szerződésben foglalt, összesen 20 milliárd eurós óriáshitelből így már csak az Európai Uniótól felvett kölcsön még esedékes részletei maradnak hátra. Jövő év őszén kétmilliárd eurót kell törleszteni, míg 2016-ban további másfél milliárd euró visszafizetése válik esedékessé.

Hazánk nemcsak a gyors visszafizetést tekintve emelkedik ki a segítségre szorult országok közül, hanem abban is, hogy képes a piacról megújítani lejáró kötelezettségeit. Románia ugyanakkor csak egy harmadik hitelcsomaggal tud majd – jelen állás szerint – kikeveredni az uniós túlzottdeficit-eljárásból, Lengyelország is kénytelen volt 2015-ig meghosszabbítani az eredetileg 2011-ig tartó, úgynevezett rugalmas hitelkeretét, Görögország, Írország és Portugália pedig az óriáshitelek ellenére továbbra is pénzügyi nehézségekkel küzd.
Az IMF tíz évvel tovább ölelgeti a görögöket
Az IMF közgazdászai szerint a kilábalást a szerkezeti problémákon kívül a bankok rossz mérlegei is akadályozzák, és amíg nem fejeződik be ezek megtisztítása, vagyis a rossz, bedőlt hitelek leírása, illetve a feltőkésítés, addig nincs is esély javulásra. Az állatorvosi ló ebből a szempontból kétségkívül Görögország, ahol az IMF–EU–EKB-programokból eddig egyik sem valósult meg, és ma már 2016-ra teszik a növekedés várható elindulását, miközben a munkanélküliségi ráta nagy magasságokba emelkedett. Némi javulás csak 2020-ra várható, vagyis Görögország gyakorlatilag elveszített egy évtizedet.
Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: