HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A magyar kormány és parlament sikere az átlátható és közérdekű lobbi érvényesülésén is múlik

Magyarország elkövetkezendő években régiójában és a nemzetközi porondon befutható íve a magyar kormány teljesítményén, az országgyűlés társadalmi igényekre adott megfelelő jogalkotási válaszain múlik – összegzi a Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbi Szövetség a 2010 – 2013 ősze közötti időszak szakmai tapasztalatait.

Hatalomban a hatalom viselésének önkritikus és demokratikus módja az Európa intézményeiben kialakított felfogás “Nem tudhat mindent egyetlen politikus, döntéshozó sem!”

Az Orbán Viktor vezette kormány érdekes kettősséget hozott az átlátható társadalmi lobbi területén.

Országbíró Zoltán a közpolitikákban vetett közbizalom veszteségét és a kormány sikerének csorbulását látja a lobbitörvény hiányában, a Dánia, Svédország, Németország, Franciaország, Brüsszel lobbi gyakorlatának meg nem valósításában.

 

A mindenkori kormányzati szereplők tevékenysége az átlátható és közérdekű lobbi érvényesülésével is mérhető, a nem megfelelő döntési oldali közös gondolkodás anomáliákat, jogalkotási és demokrácia deficitiket okoz, amely a választásokon nyeri el végső megítélését.

Hatalomban a hatalom viselésének önkritikus és demokratikus módja az Európa intézményeiben kialakított felfogás “Nem tudhat mindent egyetlen politikus, döntéshozó sem!” Az Orbán Viktor vezette kormány érdekes kettősséget hozott az átlátható társadalmi lobbi területén. Miközben a csak kijavításra szoruló lobbitörvényt hatályon kívül helyezte, azzal ellentétesen hírforrások szerint a magyar kormány bízott meg külföldi lobbistákat szolgáltatásaikkal a magyar adófizetők pénzén.

El kell ismerni, hogy a nyilvánosság kerülésével a parlamenti rendszerben, kormányzati rendszerben megjelenő lobbi indítványok részbeni hasznosítása megtörtént, bár a nyílt párbeszéd sokkal több eredményt hozhatna a kormány számára. Magyarországon a 2006-2009 év életmű díjjal elismert szakmai és közpolitikai lobbi szakembere Országbíró Zoltán a közpolitikákban vetett közbizalom veszteségét és a kormány sikerének csorbulását látja a lobbitörvény hiányában, a Dánia, Svédország, Németország, Franciaország, Brüsszel libbi gyakorlatának meg nem valósításában.

Az átlátható lobbi mai napig a korrupció egyik leghatékonyabb ellenszere, ehhez 2010-ben Országbíró Zoltán kidolgozta a magyarországi lobbi összes tapasztalatát sűrítő, a nemzeti felemelkedésnek alárendelt, döntéshozói kötelezettségeket erősítő, mulasztásokat szankcionáló szellemiségű új lobbitörvényt, amelyet a választások utáni napokban eljuttatott Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

A korrupció területén talán a lobbitörvény helyzetéből is észlelhetően Magyarország nem áll jól. Jogalkotási területen az anomáliák társadalmi károk nagy halmazaihoz vezettek el – következményeik még évekig erősödnek.

Közös sikere lehet a magyar kormánynak, az átlátható közérdekű lobbi szakterületének, ha a magyar kormány és az országgyűlés felméri milyen éretéket képviselnek a már benyújtott lobbi indítványok Magyarország érdekében tett javaslatok.

Erre a hátralévő félév a választásokig még ad lehetőséget. Feltehetően az időben tett érdemi lépések hiánya a választók szavazataiban meglátszanak, új politikai erők megerősödéséhez vezetnek.

A társadalom, a szavazók nem honorálják a hatalmi felelőtlenséget, társadalmi jelzések észrevétlenségét majd a kialakuló társadalmi károkat az általuk választott döntéshozók esetében.

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: