HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Magyarország Kormánya az Országgyűlés felhatalmazása alapján négy éve vizsgálja Magyarország nukleáris energiafelhasználásának lehetőségeit.

Ennek jegyében legutóbb 2013. január 31-én tekintette át Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök a több évtizedes múltra visszatekintő magyar-orosz gazdasági és nukleáris együttműködés kérdéseit.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2013. december 17-én tájékoztatta az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságát arról, hogy Magyarország és Oroszország között előrehaladott, lezárás előtt álló tárgyalások folynak a magyar-orosz nukleáris energetikai együttműködés folytatásáról.

Az államtitkár szerint oktatási, tudományos, kutatási és energetikai területen – a zavartalan gazdasági kapcsolatok fenntartása mellett – érdemes az orosz partnerrel hosszabb távon együttműködni. Mint ismeretes, az ellenzéki pártok ezen a bizottsági ülésen nem vettek részt, annak ellenére, hogy Lázár János kész volt tájékoztatást nyújtani a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásáról is.

A bizottság ülésén az államtitkár egyebek mellett hangsúlyozta: „Megfizethető áramárak kellenek a magyar polgárok, a háztartások számára, de legalább ilyen fontos a magyar gazdaság szempontjából, hogy milyen áramot tudunk biztosítani és milyen áron.” Elmondta továbbá, hogy „ebben az ügyben a paksi atomerőmű megkerülhetetlen tényező.” Ehhez kapcsolódóan a következő lépés pedig egy orosz-magyar államközi szerződés megkötése lesz, amelyet az Országgyűlésnek kell jóváhagynia.

Orbán Viktor miniszterelnök – Vlagyimir Putyin meghívását elfogadva – a holnapi nap folyamán áttekinti az orosz elnökkel az elmúlt egy év magyar-orosz gazdasági együttműködésének eredményeit.

A kormány a megbeszélést követően tájékoztatni fogja a magyar közvéleményt.

(Kormányzati Információs Központ/Kormány.hu)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: