HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Politikai feudalizmus semmibe vezető útja – Magyarország rossz víziója

Politikai nézőpontok ütköztek a híradások szerint Tusványoson.

Soha nem gondolt beszéd, a politikai feudalizmus mellett érvelve a magyar kormányfő részéről.

 

Erdély egykor haladó politikai bölcsője Orbán Viktor beszédével akár a magyar haladó politika és a társadalomra figyelő politika tó parti politikai krematóriumává válhat.

 

Egy olyan társadalmi szerződést emlegetett a kormányfő, amelynek tartalmát senkivel sem beszélték meg annak kialakításakor. Léte a közhatalom erőszakosságán és kommunikációján  túl vitatható, kérdőjelekkel van tele.

 

 

Magyar választó lassan ébred rá, mi is történik vele a politikai színpad mögötti rendezésekben, akkor viszont színre lép.

Történelmünk mind a lassú választói reakciókat, mind a tevékeny politikai fellépéseket visszaigazolja.

 

Egy soha a választóban  fel nem merülő kérdés – demokráciát váltsa egy autokrácia Magyarországon?

 

 

Miért is váltaná a egy gazdaságilag alig teljesítő országban, a soha eddig tisztességesen a modern jogállam és demokrácia értékeit be nem tartó politikai elit a demokráciát végképp autokráciára?!

A politikai feudalizmus, másnéven a politikai autokrácia: a társadalomra érzékeny és társadalmi esélyeket teremtő modern jogállam és modern demokrácia elveinek elvetése, következményében a legrosszabbb történelmi kudarcok irányába fordulással.

 

Orbán Viktor részéről Tusványoson ezek a gondolatok fel sem merülhettek volna, ha valóban 15 millió magyar vezetőjeként gondolkodott volna.

 

Egészen Trianonig vezetett el a magyar nép számára az esélytelenségen és feudális előjogokon alapuló, belterjes, autokrata uram-bátyám politikai feudalizmusa, várhatóan hasonló következményekkel fog járni, ha töredéke is megvalósul.

 

Jogállam, civilek, Európa gondolataiból érdemes látni, hogy Magyarországon az életminőség töredéke egy európai országban élőnek, az egyes ember jogbiztonsága leromlott, ezekkel párhuzamosan az is tény, Európa valóban küzd a hibáival, mint minden politikai rendszer.

 

Az államtól független civilekre, intézményekre óriási szükség van, mivel a hatalmi hálóba keveredett állami alkalmazottak nem rendelkeznek önön tevékenységükre kritikával.Ez egyre súlyosabb hibák forrása lehet és a történelem tükrében lett.

Európa ezt ismeri és használja.

Így, egy kritika nélkül a politikai feudalizmus egyre jobban torzul a politikai végzetesség pontjáig.  (háború, ország felmorzsolódása stb.)

 

Alkotó vélemények, gondolati irányok sokasága adhatnak csak hátteret egy érdemi, jó politika megvalósulásához. Ehhez a puritán politikai vezetés nélkülözhetetlen volna.

 

Magyarország igazi történelmi kihívása, egy erős ország számára is nagy törést hozhat és ez a nemzetközi migráció ereje.

Kettős hatás a gyenge és eltorzult politikai berendezkedésű országokat megroppanthatja, vagy elsöpri.  A fejlett demokráciával rendelkező országoknak is sok kiadást és problémát okoz.

 

Kettős hatás:

-politikai és gazdasági okból az értelmiség, szakmunka kivándorlása (modern exodus)

– politikailag tájékozatlan, alacsony képzettségű vegyes migráns tömeg bevándorlása, kezelhetetlen belpolitikai állapotok

 

Ha az érintett témákat jobban átgondoljuk, a jelenségek egy részét akár bizonyítottnak tekinthetjük a Tusványoson elhangzottak alapján.

(Fotó: Orbán Viktor fényképei – Facebook)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: