HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Valódi társadalmi részvétel nélkül nem megy – Kormányzat és parlament Magyarországon

Lassan 5 év (fél évtized áll a magyar választók háta mögött), de a felhalmozott jogalkotási hibákat, kormányzati hibákat csak kisebb mértékben tudta konszolidálni a regnáló kormány és az országgyűlés.

 

Hibák és előkészítetlen – nagy politikai zajjal megindított – lépések drágák és társadalmi csoportok kárait halmozzák össze.

Elszórt közpénzek a mérleg egyik oldalán, feleslegesen tönkretett családok, vállalkozások, piaci szegmensek a másik oldalán a mérlegnek.

 

Közben vannak eredmények is, de ezek kevesebb közpénzből, jobb minőségben valósulnának meg, ha társadalmi részvétel valódi intézményei és a közhatalom önkontrollja, civil kontrollja működne.

Különösen hibásnak tűnik a mérsékelt demokrata politikai nézőpontból, hogy a magyar ember meghatározását a szélsőségesen jobb oldali politika szerint fogalmazza újra a politika meghatározó kommunikációja.

 

Mérsékelt demokrata kortárs politikában magyar az, aki magyar állampolgár, Magyarországon tartósan él és alkot, dolgozik, társadalmi részvételt gyakorol,rokoni kötődései vannak magyarokkal tehát minden magyar éljen itthon, külföldön – legyen szórványban élő, vagy anyaországi magyar.

 

Ez a magyarság tudat mérsékelten liberális, mérsékelten demokrata és mérsékelten nemzeti (Lásd. mérsékelt demokrata politika) történelmi előzményeiben a Jakobinus korig visszanyúlóan.

Ma létező, de a rendszerváltás óta még fennmaradó nagy pártokban nem, vagy alig fellelhető.

 

 

Nincs új a nap alatt – Magyarország tanulhat Európa politikai önmérsékletéből

 

 

Számos kritika illetheti az európai intézményi érdekérvényesítési gyakorlatot, de messze a Magyarországon alkalmazott politikai feudalizmus érdekérvényesítése előtt jár.          Az európai tagállamok polgárai számára egészen más életminőséget és társadalmi részvételt nyújtva.

 

Valós társadalmi részvétel hiányában a fiatalok elvándorolnak, a társadalmi károk nőnek.

 

Ezek a folyamatok egész szakmai ágazatokat tehetnek működésképtelenné.

 

Vissza kell adni az átlátható forrásokat a civileknek, új sokkal liberálisabb szabályozással kell segíteni a társadalmi aktivitást és társadalmi részvételt, bázisokkal (térítésmentesen) segíteni a valódi önszerveződést Magyarországon.  Ma ez mind hiánycikk!(MTHI)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 568 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 568 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: