HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Szomorú adatokat hozott nyilvánosságra az Európai Bizottság

Gyerekszegénység Magyarországon

 

Az Európai Bizottság napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint a szegénységgel és társadalmi kirekesztéssel érintett gyermekek aránya Magyarországon 40,9%. Ezzel az eredménnyel hazánk Romániával, Bulgáriával és Lettországgal került egy csoportba.

A jelentés négy kategóriába sorolja a tagállamokat, aszerint, hogy a gyermekek hány százaléka van kitéve a szegénység illetve társadalmi kirekesztés kockázatának.

Kockázati kategória /szegénységgel és társadalmi kirekesztéssel érintett gyermekek százaléka

Tagállamok

Nagyon magas kockázat (a gyermekek 40-52%-a érintett) Lettország (40%), Magyarország (40,9%), Románia (52,2%), Bulgária (52,3%)
 Magas kockázat (a gyermekek 31-35%-a érintett) Anglia, Litvánia, Észtország, Horvátország, Olaszország, Írország, Görögország
Közepes kockázat (a gyermekek 22-30%-a érintett) Észtország, Franciaország, Belgium, Luxemburg, Ciprus, Szlovákia, Lengyelország, Málta, Portugália
Alacsony kokáczat (a gyermekek 15-21%-a érintett) Finnország, Dánia, Svédország, Ausztria, Csehország, Németország, Szlovénia, Hollandia

 

A nagyon magas kockázatú országok között egyedül hazánk esetében emeli ki a jelentés, hogy a nehézségek ellenére nagy hangsúly esik a gyermekszegénység problémájára. A jelentés így fogalmaz: „Magyarország nagy figyelmet fordít a gyermekszegénység problémájára, hiszen már 2007-ben elfogadta a Parlament a „Legyen jobb a gyermekeknek” stratégiát, majd született egy komplex program is a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia, ami Roma Stratégia néven is ismert. A stratégia megfelel az EU elvárásoknak, noha számos fontos kérdésben ellentmondás van ez, és más, releváns stratégiák között. Más szavakkal, ellentmondás húzódik a különböző dokumentumokban rögzített kormányzati célok között. Egyes nagyléptékű közpolitikai döntések negatívan befolyásolhatják a társadalmi befogadást.”

A magas és nagyon magas kockázatú országokról (közöttük hazánkról) a jelentés inkább negatív képet fest. A konzultáció alacsony szintje általános probléma, és miközben Magyarország esetén kiemelik, hogy bár történtek erőfeszítések ezen a területen, az érintettek bevonása továbbra is döntően formális maradt. Hazánk szintén negatív értékelést kapott a gazdasági válság hatásainak csökkentését célzó intézkedések területén. A jelentés szerint, a megtett lépések nem voltak elegendőek, és nem voltak általánosan minden gyermek számára elérhetőek. Különösen problémásnak értékeli a jelentés azoknak a családoknak a helyzetét, ahol a szülők korábban már elveszítették a munkájukat.

A jelentés ajánlásokat is megfogalmaz, amelyek között kiemelten szerepel a gyermekjogi megközelít fontossága, a gyermekek (mint érintettek) bevonásának szükségessége az őket érintő ügyekbe,  valamint az összhang megteremtésének szükségessége a különböző kormányzati akciótervek és stratégiák között.

Az eredeti, angol nyelvű jelentés itt olvasható:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1025&newsId=2061&furtherNews=yes (UNICEF)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 472 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 472 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: