HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A szakképzésben tanuló diákok kizsákmányolása. Csökkenteni kell a szakiskolai évfolyamok számát háromról két évfolyamra!

Kiskorú tanulók pedagógiai felügyelet nélkül dolgoznak az iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyeken “éhbérért” (14-18 000 Ft/hó), utazással együtt napi 8-11 órát, még a nyári szünetben is.
Súlyos diszkrimináció, hogy egy szakiskolán belül az egyik tanuló kap ösztöndíjat a másik nem.
Évente 10-12 000 fő tizenhat éven felüli tanuló kerül ki az iskolarendszerből végzettség nélkül többségük a szakképző iskolákból, pl. fegyelmező jellegű szándékos buktatás és az évfolyamismétlés megtagadása miatt.
A gyakorlati képzést biztosító vállalkozások érdekeit védő, egyoldalú tanulószerződések kiszolgáltatják a tanulókat a munkáltatóknak, keresettebb szakmák esetén fizetni kell a gyakorlati képzőhelyekért.
A képzőhelyeket felügyelő Gazdasági Kamaráknak meg kell védeni a szakképzésben tanuló, 18 éves korukig, kiskorú gyerekeket az iskolától és a gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezetektől.
Anyagilag is kompenzálni kell a lakóhelyüktől egyre távolabbra utazó szakiskolai és szakközépiskolai tanulókat, hogy be tudják fejezni az elkezdett tanulmányaikat, ki tudják fizetni az utazási költségeket és ne éhezzenek. Havi 70 000 forint (nettó) tanulói bért kell tervezni a költségvetésben.

 

A szakképesítés megszerzése után két évig ágazati átlagbért kell biztosítani minden szakiskolai tanuló számára!
Sajtó szóvivő: Keszei Sándor (05-30/433-8754) Bővebben:www.mszoe.hu

Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) MTI-OS)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 513 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 513 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: