HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A doktori képzés kiválasztásának szempontjai: szakmaiság és hazai kötődés

A DOSz köztestületté alakulása óta minden év szeptemberében elkészíti az elsőéves doktorandusz felmérést, amelynek célja a beiratkozók tanulmányi hátterének, motivációjának, elvárásainak és jövőképének felmérése.

2015 szeptemberében minden képzőhely részvételével reprezentatív felmérés készült.

 

A szervezet 2016. március 21-i workshopjának célja, hogy gyorsjelentésben foglalja össze az idei elsőéves évfolyam elvárásait, a képzésválasztással kapcsolatos motivációját és távlati terveit.
A felmérésből kiderült, hogy a doktoranduszok a témavezetőjük szakmai kompetenciája és az intézmény által biztosított szakmai fejlődési lehetőségek alapján döntenek tanulmányaik helyszíne mellett, a képzési és kutatási folyamat során pedig igénylik az egyértelmű irányítást és a folyamatos konzultációt.

 
Az elsőéves PhD és DLA hallgatók több mint 90 %-a hazánkban képzeli el a jövőjét, ugyanakkor többségük legalább valamelyik európai országba kiutazna kutatás, tanulmányok folytatása vagy rövid munkavállalás céljából.

 

Kiemelt célország az Egyesült Királyság és Németország mellett az USA is. A válaszokból látszik, hogy azok a doktoranduszok a legmobilabbak, akik gyerekkorukat Budapesten töltötték.

 
A felmérés eredményeire alapozva a jövőben több projekt indulhat, így többek között egy minőségbiztosítási rendszer fejlesztését célzó program, valamint a DOSz szakmai partnereivel együttműködésben elindított Hazatérő Tudás projekt.

Kiadó: Doktoranduszok Országos Szövetsége (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 450 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 450 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: