HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Többen szülnének, ha engednék

 

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal több, mint egy éve tiltotta meg a meddőségi központoknak, hogy  spermabankokból származó donor-hímivarsejteket használjanak fel a meddőségi kezelésekhez.

 

A hatósági intézkedések eredménye katasztrofális: szakmai vélemény szerint országosan eddig több mint 1.000 kezelést nem végeztek el, ami közel 300 gyermek-életet rabolt el a leendő szülőktől és az országtól.

 

A gyermekre vágyó meddő párok és az egyedül álló nők helyzete továbbra is kilátástalan.

Bár a spermabankok bezárása után a Kaáli Intézet – hazai spermadonorok toborzásával – megpróbált gondoskodni arról, hogy megfelelő számú hímivarsejt minta álljon rendelkezésre, de ezek felhasználását  most az állami finanszírozás nem teszi lehetővé.

Mint ismeretes, a donorspermával végzett lombikbébi kezeléseket – hasonlóan az összes többi ilyen beavatkozáshoz-  csak korlátozott számban finanszírozza az Egészségbiztosító.

 

Több mint egy éve – donorsperma hiányában – pedig egyáltalán nem.

 

A várakozó betegek száma azonban megduplázódott, ami változatlan finanszírozás mellett lehetetlenné teszi ellátásukat.

 

A Kormány százmilliárdos nagyságrendű támogatással próbálja elősegíteni, hogy minél több gyermek szülessen hazánkban.

 

Vajon kinek áll érdekében – a kormányzati stratégiával szemben – mesterséges korlátokat, úgynevezett “teljesítmény volumen korlátot” szabni, csak azért, hogy minél kevesebb gyermek szülessen?

 

Közismert, hogy a meddőségi kezelések kiadásai eltörpülnek minden más gyermekvállalást ösztönző intézkedés mellett.

 

A meddő betegek gyermekhez juttatása tehát nem pénz kérdése. Betegeink nagy örömmel szülnének, ha engednék.

Prof. Dr. Kaáli Géza

Kaáli Intézet
30 251 1360 (MTI-OTS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: