HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A jövő nemzedékek szószólója a Föld Napján az Orczy-kert fái és a fővárosi zöldfelületek megóvását szorgalmazza

A jövő nemzedékek szószólója a Föld Napján az Orczy-kert fái és a fővárosi zöldfelületek megóvását szorgalmazza.

 

A jövő nemzedékek szószólója a Fatestvér közösségi faültetési program megindítójaként is üdvözli a Föld Napja Alapítvány Fákat a Földnek faültetési kezdeményezését, egyben felhívja a figyelmet az értékes városi faállomány megóvásának fontosságára.

 

Dr. Szabó Marcel szerint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások engedélyezésének napi gyakorlata sajnálatos módon igazolni látszik a szabályozással kapcsolatban már korábban megfogalmazódott természetvédelmi aggályokat.

 

Az utóbbi időben több beruházás esetén is megfigyelhető társadalmi konfliktusok arra figyelmeztetnek, hogy az engedélyezés egyszerűsítése és gyorsítása, a társadalmi részvétel lehetőségének lényeges szűkítése zavarokat okozott a természetvédelem húsz évvel ezelőtt megalapozott, és a közelmúltig közmegelégedésre működő rendszerében.

A természetvédelmi engedélyezés folyamatában termékeny együttműködés alakult ki a hatóságok és a társadalmi szervezetek között, mely utóbbiak konkrét terepi tapasztalatai és szakmai elkötelezettsége komoly segítséget adott a hatóságoknak a megalapozott döntéshozatalhoz.

 

A társadalmi részvétel a környezeti károkat minimalizáló tervezésben és kivitelezésben a felelős beruházók számára is valódi segítséget jelent.

 

A kétfokú engedélyezési eljárásban biztosított ügyféli jog és a bírói út igénybevételének lehetősége a szakmailag megalapozott, a beruházók, a helyi közösségek és a nemzeti érdek összehangolásával meghozott hatósági döntések alapvető eszközei.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások speciális jogi szabályozása megbontotta ezt a jól működő rendszert, az ügyféli jogok korlátozásával lényegében kiiktatta a társadalmi részvétel jótékony hatását, a döntéseket természetvédelmi szempontból kevésbé megalapozottá és átláthatatlanná tette, s ami a legsúlyosabb, e potenciálisan kevésbé megalapozott döntéseket fellebbezésre való tekintet nélkül, a bírói út lehetőségét kiüresítve, statáriális jelleggel végrehajthatóvá tette.

 

Amennyiben tehát első fokon, a természetvédelmi szakmai szervezetek kizárása mellett hibás döntés születne, az azonnali végrehajtás és a természeti károk speciális természete miatt a korrekció lehetősége megszűnik.

Így az a visszás helyzet állt elő, hogy miközben az Alaptörvény a természet védelmét jelentősen felértékeli, kimondva, hogy a természeti erőforrások védelme, fenntartása és megőrzése az állam és mindenki kötelezettsége, a jog alacsonyabb szintjén olyan változásokra került sor, amelyek kifejezetten előidézik természeti értékek jóvátehetetlen elpusztításának kockázatát.

Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: