HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Kevés a tetőépítő szakember

Bajban lehetnek azok az építtetők, akik még ebben az évben szeretnének új házukra tetőt, vagy a meglévőt felújíttatni és még nem szerződtek kivitelezővel.

 

A Tető Építők Egyesületének tagjai erre az évre már csak elvétve vállalnak új munkát, kapacitásuk szinte teljesen le van kötve, állapítja meg Csizmadia Tibor a Tető Építők Egyesületének elnöke.

 

Pedig a tetőfedések fő szezonja csak most indul, hiszen szeptemberben- októberben szeretnének a legtöbben új tetőt a fejük fölé, még a tél beállta előtt. Az ács-tetőfedő-bádogos vállalkozások tudnának több munkát vállalni, ha lenne utánpótlás, szakmunkás. Sajnos nem tolonganak a fiatalok ezekre a szakmákra.

 

 

A szakiskolából kikerülők 80%-a pályaelhagyó, a jobb bérezés reményében váltanak szakmát, vagy külföldön próbálkoznak.

 

A még szakiskolába járó tanulók munkahelyekre történő kihelyezése sem oldja meg a problémát, a kevés tanuló miatt.

 

Úgy gondoljuk, hogy az utánpótlás kérdésében a kormányzatnak mielőbb lépnie kell, és ezeket a szakmákat is népszerűsíteni a pályaválasztók és szüleik körében, hisz három olyan fontos szakmáról van szó, amelyek nélkül nem épülhet hosszútávon jól működő épület.

 

Hisz a jól elkészített tető biztosítja a ház védelmét az időjárási hatásokkal szemben.Ez a helyzet a tetőhöz kapcsolódó anyagok gyártóinak , forgalmazóinak sem jó, hisz a szakember hiány miatt sokan elhalasztják, későbbre helyezik vásárlásaikat.

Kiadó: Tető Építők Egyesülete (MTI-OS)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 546 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 546 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: