HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Via Carpathia – Magyar Mérnöki Kamara

Magyarország és a visegrádi országok közös érdeke, hogy az európai közlekedési hálózatok következő felülvizsgálatakor a Kelet-Európa belső gyorsforgalmi kapcsolatait bővítő Via Carpathia folyosó is bekerüljön a TEN-T törzshálózatba.

 

Ez a fő üzenete annak a nemzetközi konferenciának, mely a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében 2016. október 7-én kerül megrendezésre.

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap által társfinanszírozott konferencia kapcsolódik a visegrádi országok mérnökszervezeteinek éves találkozójához, melynek idén Budapest ad otthont, és amely ez évben kiemelten foglalkozik a régió közlekedési összeköttetéseinek fejlesztésével.

 

Ezek közül is a legjelentősebb a Via Carpathia közlekedési folyosó, mely jelenleg teljes hosszában nem része a TEN-T hálózatnak. A folyosó déli szakasza, már megkapta ezt a státuszt, ugyanakkor a visegrádi országokon keresztül egészen Litvániáig futó északi szakasz még nem.

 

Érdekünk, hogy amikor a felülvizsgálatra sor kerül, addigra elkészüljünk, és hitelesen tudjuk alátámasztani a teljes folyosó megépítésének fontosságát.

 

A folyosó Magyarország számára is különös jelentőséggel bír, többek között azért, mert Kelet-Közép Európa belső gyorsforgalmi kapcsolatait bővíti, de további fontos összeköttetések hordozója.

 

A Via Carpathia keleti kaput nyithat egyrészt Fehéroroszország és Ukrajna felé, vagyis az unió keleti szomszédság politikájának egyik gerince lehet, de teljes megvalósulása esetén kapcsolódási pont a Fekete-tengeri térséghez és Törökországhoz.

Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: