HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai alternatíva szemléletével, a jó politika, jó alternatíva magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika, új politikusok. Politikai alternatíva egy új magyar politika része, új magyar politikus gondolkodással. MTHI tájékoztatás Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Via Carpathia – Magyar Mérnöki Kamara

Magyarország és a visegrádi országok közös érdeke, hogy az európai közlekedési hálózatok következő felülvizsgálatakor a Kelet-Európa belső gyorsforgalmi kapcsolatait bővítő Via Carpathia folyosó is bekerüljön a TEN-T törzshálózatba.

 

Ez a fő üzenete annak a nemzetközi konferenciának, mely a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében 2016. október 7-én kerül megrendezésre.

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap által társfinanszírozott konferencia kapcsolódik a visegrádi országok mérnökszervezeteinek éves találkozójához, melynek idén Budapest ad otthont, és amely ez évben kiemelten foglalkozik a régió közlekedési összeköttetéseinek fejlesztésével.

 

Ezek közül is a legjelentősebb a Via Carpathia közlekedési folyosó, mely jelenleg teljes hosszában nem része a TEN-T hálózatnak. A folyosó déli szakasza, már megkapta ezt a státuszt, ugyanakkor a visegrádi országokon keresztül egészen Litvániáig futó északi szakasz még nem.

 

Érdekünk, hogy amikor a felülvizsgálatra sor kerül, addigra elkészüljünk, és hitelesen tudjuk alátámasztani a teljes folyosó megépítésének fontosságát.

 

A folyosó Magyarország számára is különös jelentőséggel bír, többek között azért, mert Kelet-Közép Európa belső gyorsforgalmi kapcsolatait bővíti, de további fontos összeköttetések hordozója.

 

A Via Carpathia keleti kaput nyithat egyrészt Fehéroroszország és Ukrajna felé, vagyis az unió keleti szomszédság politikájának egyik gerince lehet, de teljes megvalósulása esetén kapcsolódási pont a Fekete-tengeri térséghez és Törökországhoz.

Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 207 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 207 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: