HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Alkotmánybíróság és az odavezető út! Mérsékelt demokrata álláspont

Sokan a magyar politikusok közül sarokpontnak tekintik a magyar jogállamiság viszonylatában a 2010-ben elfogadott jogszabályi változásokat az alkotmánybíró jelölés rendjéről.

 

Az akkori jogszabályt a Köztársasági Elnök megfontolásra küldte vissza……………..

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy az 1989-ben kialakított rend a jogállam erősebb támaszát adta.

 

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, több megnyilvánulásban kifejtette:” Méltányos jogállam léte nélkül, a tolerancia szegény Magyarország, a magyar társadalom súlyos károkat fog elszenvedni. Mérsékelt demokrata politikus a méltányos jogállam létért, létrejöttéért vállal feladatot a politikai térben. A jogállam szűk jelen állapotának következménye lesz a középosztály erős sorvadása, az ország gazdasági tudathasadása szegényekre és nagyon gazdagokra.”

 

Megoldatlan kérdések kárai egyre nagyobbak Magyarországon.

Megoldatlan kérdések kárai egyre nagyobbak Magyarországon.  Méltányos jogállam nélkül, alkotmánybírók függetlensége nélkül – hol a parlament társadalmi kontrollja?

 

 

Alkotmánybírók jelölése ma a jogalkotó parlament kizárólagosságában van. Kis túlzással a saját jogalkotási hibái feletti kontrollt a parlament hozza létre?!

Nemzetközi példák egészen más jogalkotási megoldásokat ismernek.

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a bíróságok és más jogalkalmazó szervek, illetve a parlament, valamint szakmai szervezetek között, nem parlamenti túlsúllyal rendelkező alkotmánybíró jelölés jobban segítené a parlamentet, későbbi megfontoltabb jogalkotási munkájában.

Ma messze nem így van.

 

Ebben a helyzetben, napjaink politikai vitája az alkotmánybíró jelölés paktumát illetően jogos kérdések sorát veti fel.

Sem a hiányos helyzet, sem a jelenlegi kiegészítés nem optimális a magyar társadalom számára.

Szakmaiságában a jelöltek elismerésre méltóak, megnyilatkozásaik és politikai beállítódásuk már nehezebben biztosítja a függetlenséget…………………………………….

 

Mérsékelt demokrata politika, az alkotmánybíró független és megkérdőjelezhetetlen szakmaiságát, különböző szakmai karrier utáni jelölését látja a méltányos jogállam programjának egyik szükséges lépésének!

 

 

 

 

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 513 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 513 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: