HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A Magyar Rektori Konferencia jelentős bérfejlesztést javasol a felsőoktatásban

A magyar költségvetés tartós egyensúlya és a 2013-tól jellemző, s az elkövetkező évekre előre jelzett gazdasági növekedés, valamint az ebből származó költségvetési többletbevételek lehetővé teszik, hogy a 2015 novemberében elfogadott, mérsékeltebb oktatói béremelésen túlmenően a Kormány jelentősebb mértékben növelje a felsőoktatási béreket, ezzel is segítve a magyar felsőoktatás minőségi fejlesztését és versenyképességének fokozását.

 
A Magyar Rektori Konferencia javasolja, hogy a Kormány jelentős bérfejlesztést hajtson végre a felsőoktatásban annak érdekében, hogy ez is segítse a magyar felsőoktatás minőségi átalakítását, versenyképességének javítását.

 

Figyelemmel arra, hogy jelenleg a magyar oktatói bérek sem a versenyszférával, sem az európai – de még a közép-európai – oktatói bérekkel sem versenyképesek, emiatt csak egy, az MRK által javasolt bérszínvonal ellensúlyozza a jelentős külföldi és hazai piaci elszívó erőt, amely a felsőoktatási szakemberek, és leginkább az utánpótlás biztosításában okoz évről-évre egyre növekvő nehézségeket.

 

Az MRK támogatja, hogy a bérfejlesztéshez – ösztönző elemként – rendszeres teljesítményértékelés kapcsolódjon, biztosítva, hogy a tartósan jó teljesítményt nyújtó oktatók részesüljenek belőle.

 

Az MRK a konkrét bérfejlesztési javaslatát megküldte az EMMI Oktatási Államtitkársága számára.

Kiadó: Magyar Rektori Konferencia (MTI-OS)

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 546 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 546 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: