HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Békés demonstráció a káros pszichiátriai gyakorlatok és a félrevezető pszichiátriai propaganda ellen

SIÓFOK – A pszichiáterek a mentális betegségek terjedésével riogatják a nagyközönséget, miközben a mentális zavarok – vezető pszichiáterek szerint is – csupán szubjektív, valódi orvosi eszközökkel nem meghatározható címkék; ráadásul a pszichiátria még ma is gyakran az emberi jogi sérelmek melegágya – ezzel az üzenettel zajlott békés demonstráció január 28-án, szombaton a Magyar Pszichiátriai Társaság idei vándorgyűlése alkalmából.

 

“Nincs semmilyen objektív teszt a pszichiátriában, nincs röntgenvizsgálat, labor- vagy egyéb vizsgálat, ami egyértelműen megállapíthatná, hogy valakinek van vagy nincs mentális betegsége.” A tüntetésen elhangzott idézet attól az Allen Frances nevű pszichiátertől származik, aki a pszichiátria diagnosztikai kézikönyvét összeállító munkacsoport elnöke volt.

– Ahhoz, hogy a mentális betegségek magas számával dobálózzon bárki és ezzel ijesztgesse a nagyközönséget és a döntéshozókat, legalábbis arra lenne szükség, hogy a mentális zavarok jól körülírt, pontosan meghatározható állapotok legyenek, ilyesmiről azonban a pszichiátria esetében szó sincs – mondta el Dobos János, a rendezvényt szervező alapítvány elnöke a pszichiátriai konferencia helyszíne előtt tartott demonstráción.

 

Szintén elhangzott: napjaink pszichiátriai rendszerével az elsődleges probléma az, hogy az alkalmazott kezelések valójában nem alkalmasak a páciensek szellemi egészségének helyreállítására, csupán a kellemetlen tünetek kémiai elfedésére.

 

 

A szervező Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, amely kifejezetten a pszichiátriákon történő jogsértések feltárásával foglalkozik, több mint 20 éve működik Magyarországon, és ez idő alatt több ezren fordultak hozzájuk segítségért jogszerűtlen pszichiátriai kényszerbeszállítások, túlgyógyszerezések, egészségkárosodások vagy pszichiátriákon történt megalázó bánásmód miatt.

A demonstrálók felhívták a figyelmet, hogy a jelenlegi pszichiátriai gyakorlatok helyét egy olyan mentális egészségügynek kellene átvennie, amely képes a mentális problémáktól szenvedő embereknek valódi segítséget nyújtani, és így – a mai pszichiátriával ellentétben – tudja szolgáltatni a társadalomnak tett ígéretét.

Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 431 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 431 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: