HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Rejtőzködő történelem a világhálón – az 1944. évi adatszolgáltatási ívektől Kassáig

Budapest Főváros Levéltára Rejtőzködő történelem a világhálón – az 1944. évi adatszolgáltatási ívektől Kassáig címen tájékoztatót rendez az interneten elérhető digitalizált levéltári anyagáról.

 

Budapest Főváros Levéltára élen jár a nála őrzött iratok digitalizálásában: a Hungaricana közgyűjteményi portálon közzétett adatbázisai és digitális felvételei évről évre bővülnek, otthonról is elérhetők, kutathatók.

 

 

Az interneten elérhető adatbázisokban rejlő lehetőségek azonban korántsem nincsenek kihasználva, sokak számára rejtve maradt eddig az így elérhető információ.
Budapest Főváros Levéltára elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg és használják a világhálón elérhető digitalizált iratanyagát.

 

 

Ezt szolgálja tájékoztatónk is, ahol munkatársaink röviden bemutatják, hogyan néz ki és mit takar az 1944. évi adatszolgáltatási ívek szenzációs irategyüttese, milyen budapesti vonatkozású kincseket rejt a kassai Szlovák Technikai Múzeum, miért keresett fel Kosztolányi Dezső egy budapesti közjegyzőt, egyáltalán, milyen adatok is nyerhetők közjegyzői iratokból.
Bővebben: http://bparchiv.hu/hirek/rejtozkodo-tortenelem-vilaghalon-az-1944-evi-adatszolgaltatasi-ivektol-kass

Kiadó: Budapest Főváros Levéltára (MTI-OS)

 

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 546 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 546 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: