HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Hírek és értékek az új politikai alternatíva szemléletével, a jó politika, jó alternatíva magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika, új politikusok. Politikai alternatíva egy új magyar politika része, új magyar politikus gondolkodással. MTHI tájékoztatás Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Bizonyítványosztás. A tanuló bizonyítványának kiadását az iskola semmilyen indokkal nem tagadhatja meg!

A tanuló az egyes évfolyamok, továbbá az érettségi vizsga és a szakmai vizsga tanulmányi követelményeinek teljesítéséről bizonyítványt kap.

 

A bizonyítvány közokirat, ami a tanuló személyes tulajdona. Az iskola nem tagadhatja meg a bizonyítvány kiadását a tanév végén (20/2012 EMMI rendelet).

Szülők panaszolják, hogy az iskolák visszatartják, azaz “lefoglalják” a tanulók év végi bizonyítványát, ha valamilyen pénzkövetelésük van velük szemben, vagy nem adták vissza a könyvtárból kölcsönzött ingyen tankönyvet.

 

Sok iskola addig nem adja ki az év végi bizonyítványt, ameddig a tanuló nem fizeti ki az osztálypénz hátralékát, az alapítványi törlesztő részletet, az ingyenes tanulmányi kirándulás költségeit, vagy az érettségi bankett árát, stb.

Az iskola nem pénzbehajtó hatóság!

Akár jogos az iskola pénzkövetelése, akár nem, a tanulótól nem lehet pénzt követelni, egyszerűen azért, mert nincs jövedelme.

Az érettség- és a szakmai vizsgabizonyítvány jogtalan visszatartása miatt a tanuló nem tud továbbtanulni a felsőoktatásban!

Az iskolából eltávolított 16 éven felüli – nem tanköteles – tanulók nem tudnak munkát vállalni.

 

Súlyosan sérül a szabad iskolaválasztás elve, ha az iskola úgy akarja megakadályozni a tanuló iskolaváltását, hogy nem adja ki a bizonyítványát.
Sajtószóvivő: Keszei Sándor (06-30/433- 8754) Bővebben: www.mszoe.hu

Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) (MTI-OS)

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 6,490 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 6,490 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: