HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Magyarországot rövidesen elárasztja a parlagfű pollen

 

Magyarországot rövidesen elárasztja a parlagfű pollen, az egészségre leginkább veszélyes allergén. A parlagfű tömeges virágzása általában augusztus közepe környékén indul meg.

 

A parlagfű szezonban minden évben az egészségügyileg még tolerálható szint (30 pollenszem/m3) 10-20-30-szorosát éri el a parlagfű pollen koncentrációjának országos átlaga, és pollenriasztást kell kiadni.

A parlagfűvel fertőzött mezőgazdasági területekről nagy mennyiségű pollen fog napokon belül a lakó- és nyaralóövezetekbe áramlani.

 

Már csak néhány nap van a parlagfű tömeges virágzásáig, ezért kérjük, hogy az emberek jelentsék be a mezőgazdasági parlagfű fertőzéseket is a PME bejelentőlapján (http://www.pme.hu/bejelento-terkepes) keresztül.

Most a legfőbb pollenforrások a fertőzött napraforgótáblák és a parlagfüves gabonatarlók. Ezeket kell pl. utazás, kirándulás, túrázás,  kerékpározás közben is figyelni és sürgősen bejelenteni.

 

A parlagfű allergiásoknak és a nem allergiásoknak védőfelszerelés (kesztyű, maszk) nélkül nem ajánlatos parlagfüves területek közelébe menni, mert az allergia és az asztma bárkiben kialakulhat.

Akik ez idáig bejelentést tettek időben akár többszöri hatósági figyelmeztetéssel, növényvédelmi, földvédelmi bírság kiszabásával hatóságokkal együtt közösen tudunk hatást gyakorolni a tulajdonosokra, földhasználókra, belterületen az építkezőkre.

 

Köszönjük, hogy bejelentésével segíti az elhanyagolt mezőgazdasági vagy még építés alatt lévő területek kitakarítását, rendbetételét.
Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület(MTI-OS)

 

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 568 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 568 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: