HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai alternatíva szemléletével, a jó politika, jó alternatíva magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika, új politikusok. Politikai alternatíva egy új magyar politika része, új magyar politikus gondolkodással. MTHI tájékoztatás Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Magyarországot rövidesen elárasztja a parlagfű pollen

 

Magyarországot rövidesen elárasztja a parlagfű pollen, az egészségre leginkább veszélyes allergén. A parlagfű tömeges virágzása általában augusztus közepe környékén indul meg.

 

A parlagfű szezonban minden évben az egészségügyileg még tolerálható szint (30 pollenszem/m3) 10-20-30-szorosát éri el a parlagfű pollen koncentrációjának országos átlaga, és pollenriasztást kell kiadni.

A parlagfűvel fertőzött mezőgazdasági területekről nagy mennyiségű pollen fog napokon belül a lakó- és nyaralóövezetekbe áramlani.

 

Már csak néhány nap van a parlagfű tömeges virágzásáig, ezért kérjük, hogy az emberek jelentsék be a mezőgazdasági parlagfű fertőzéseket is a PME bejelentőlapján (http://www.pme.hu/bejelento-terkepes) keresztül.

Most a legfőbb pollenforrások a fertőzött napraforgótáblák és a parlagfüves gabonatarlók. Ezeket kell pl. utazás, kirándulás, túrázás,  kerékpározás közben is figyelni és sürgősen bejelenteni.

 

A parlagfű allergiásoknak és a nem allergiásoknak védőfelszerelés (kesztyű, maszk) nélkül nem ajánlatos parlagfüves területek közelébe menni, mert az allergia és az asztma bárkiben kialakulhat.

Akik ez idáig bejelentést tettek időben akár többszöri hatósági figyelmeztetéssel, növényvédelmi, földvédelmi bírság kiszabásával hatóságokkal együtt közösen tudunk hatást gyakorolni a tulajdonosokra, földhasználókra, belterületen az építkezőkre.

 

Köszönjük, hogy bejelentésével segíti az elhanyagolt mezőgazdasági vagy még építés alatt lévő területek kitakarítását, rendbetételét.
Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület(MTI-OS)

 

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 6 752 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 6 752 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: