HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Jó politikai válasz vidéken a házgyár átgondolt újra indítása Magyarországon!

 

Egykor Magyarországon számos és termelékeny házgyár dolgozott vidéken.

Magyarországon kicsit kevesebb, mint 800.000 panellakással számolnak a politikai műhelyekben, szakpolitikai munkacsoportokban.

 

Ma már körülírt módon kimondható, hogy a rendszerváltás után privatizációs hiba volt a jól teljesítő házgyárak széthordása vidéken és Budapesten.

 

Köztudomású tény, hogy az építőipar legnagyobb megrendelései az állami megrendelések.

Azonban ma a magyar építőipar teljesítménye a hagyományos kivitelezésnél a munkaerőhiány korlátai közé szorul.

Házgyáraknál az élőmunka akár fele lehet (jó munkaszervezésnél, fejlett technológiánál) a hagyományos építési szükségletekhez képest.    Még közöttünk élnek a szaktudással rendelkező házgyári tervezők, művezetők stb.

 

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a házgyárak újragondolása, nem késlekedő iparfejlesztés ebben az irányban, valódi lendületet adhat a magyar építőiparnak, időlegesen kiválthatja a külföldi több tízezres munkavállalói hullám beérkezését Pakisztánból, Törökországból stb.

Házgyár kapacitása elérheti 2000 lakás/év mértéket, sőt optimális előkészítések mellett meghaladhatja azt.

Környező országokban pl. Ukrajna ismerik a házgyári technológia alkalmazását, található ilyen munkaerő.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata szerint: “Valódi és az igényekhez igazodó bérlakásépítés, új lakások építése a házgyárak korszerű változatai nélkül ma Magyarországon aligha képzelhető el!

Magyarországon a panellakások népszerűek, generációk élete kötődik hozzájuk. Ésszerű léptékű és zöldterületekkel, zöldfelületekkel kombinált panellakótelepek ma biztonságosak és élhetőek.

Az iparfejlesztés az építőiparban a későbbi tömeges és kényszerű (műszaki okok) lakótelepi lakások kiváltása érdekében is jó irányt választhat a házgyárak újragondolásával, újraindításával!”

 

Debrecenben, Szegeden egész városok nőttek ki a házgyárak kapacitásaiból. Akkor azt a magyar építőipar képes volt megvalósítani.

Kivételesen a Dánia, Németország, Franciaország építészeti példái mellett, az új idők orosz technológiáit is érdemes – magyar építészeti finomításokkal – bevonni a magyar házgyárak újraindulásához.

 

Mérsékelt demokrata politika elismeri a régi politikai korszakok eredményeit, kritikával él az akkori, s kortárs politikai döntési hibákkal szemben.

 

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 546 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 546 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: