HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai alternatíva szemléletével, a jó politika, jó alternatíva magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika, új politikusok. Politikai alternatíva egy új magyar politika része, új magyar politikus gondolkodással. MTHI tájékoztatás Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Jó politikai válasz vidéken a házgyár átgondolt újra indítása Magyarországon!

 

Egykor Magyarországon számos és termelékeny házgyár dolgozott vidéken.

Magyarországon kicsit kevesebb, mint 800.000 panellakással számolnak a politikai műhelyekben, szakpolitikai munkacsoportokban.

 

Ma már körülírt módon kimondható, hogy a rendszerváltás után privatizációs hiba volt a jól teljesítő házgyárak széthordása vidéken és Budapesten.

 

Köztudomású tény, hogy az építőipar legnagyobb megrendelései az állami megrendelések.

Azonban ma a magyar építőipar teljesítménye a hagyományos kivitelezésnél a munkaerőhiány korlátai közé szorul.

Házgyáraknál az élőmunka akár fele lehet (jó munkaszervezésnél, fejlett technológiánál) a hagyományos építési szükségletekhez képest.    Még közöttünk élnek a szaktudással rendelkező házgyári tervezők, művezetők stb.

 

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy a házgyárak újragondolása, nem késlekedő iparfejlesztés ebben az irányban, valódi lendületet adhat a magyar építőiparnak, időlegesen kiválthatja a külföldi több tízezres munkavállalói hullám beérkezését Pakisztánból, Törökországból stb.

Házgyár kapacitása elérheti 2000 lakás/év mértéket, sőt optimális előkészítések mellett meghaladhatja azt.

Környező országokban pl. Ukrajna ismerik a házgyári technológia alkalmazását, található ilyen munkaerő.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata szerint: “Valódi és az igényekhez igazodó bérlakásépítés, új lakások építése a házgyárak korszerű változatai nélkül ma Magyarországon aligha képzelhető el!

Magyarországon a panellakások népszerűek, generációk élete kötődik hozzájuk. Ésszerű léptékű és zöldterületekkel, zöldfelületekkel kombinált panellakótelepek ma biztonságosak és élhetőek.

Az iparfejlesztés az építőiparban a későbbi tömeges és kényszerű (műszaki okok) lakótelepi lakások kiváltása érdekében is jó irányt választhat a házgyárak újragondolásával, újraindításával!”

 

Debrecenben, Szegeden egész városok nőttek ki a házgyárak kapacitásaiból. Akkor azt a magyar építőipar képes volt megvalósítani.

Kivételesen a Dánia, Németország, Franciaország építészeti példái mellett, az új idők orosz technológiáit is érdemes – magyar építészeti finomításokkal – bevonni a magyar házgyárak újraindulásához.

 

Mérsékelt demokrata politika elismeri a régi politikai korszakok eredményeit, kritikával él az akkori, s kortárs politikai döntési hibákkal szemben.

 

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 6 953 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 6 953 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: