HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Megalakult a Paralimpiai Bajnokok Klubja, negyven év paralimpiai bajnokai találkoztak.

 

Az első magyar paralimpiai aranyérmet Tauber Zoltán 1976-ban szerezte az akkoriban még nem hivatalos paralimpiai játékokon, Torontóban.

A 2016-os riói paralimpián Tóth Tamás 100 méter háton ért elsőként a célba. A több, mint negyven év alatt a magyar sportolók 31 aranyérmet nyertek.

A Magyar Paralimpiai Bizottság 2016. decemberi közgyűlése a szervezet alapszabályában rögzítette – a Paralimpikonok Klubjának jogutódjaként – a Paralimpiai Bajnokok Klubjának létrehozását.

 

A klub legfontosabb céljai: a bajnokok előtti tisztelgés, a közös emlékek felidézése, a példaképek útmutatásai az ifjú bajnokoknak és a parasport mozgalom népszerűsítése. Elnöknek az MPB elnöksége a kétszeres paralimpiai bajnok úszót, Becsey Jánost választotta.

 

A klub megalakulását és az első találkozót a Nem Adom Fel Kávézóban ünnepelték a bajnokok, akiket Nébald György, a szöuli olimpiai bajnok kardcsapat tagja, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke is köszöntött. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a 25 éves hagyománnyal rendelkező Olimpiai Bajnokok Klubja együttműködjön a Paralimpiai Bajnokok Klubjával és segítse munkáját.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szintén együttműködéséről biztosította a bajnokokat, elmondta, a legnagyobb sportolók eredményei, életpályái adják a hitet és a reményt a következő generációknak.

 

“Azok a történetek, amelyeket ma és a jövőben hallunk ezeken az összejöveteleken, mindannyiunk munkáját segítik.

 

Azok a tapasztalatok, amelyekkel a bajnokok rendelkeznek, mindannyiunk számára nélkülözhetetlen értékek.

 

Köszönöm, hogy bajnokaink mindig ott vannak, ha a parasport mozgalomnak szüksége van rájuk. Kérem, hogy tegyék így a jövőben is a Magyar Parasport Napján és minden társadalmi rendezvényünkön.”

 

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke köszöntőjében célként tűzte ki, hogy az országban mindenkinek ismernie kell a paralimpiai bajnokok neveit és érdemeit. “Az általános műveltség része kell legyen, hogy tudjuk, Tauber Zoltán nyerte az első magyar aranyérmet hazánknak 1976-ban, és hogy már jóval azelőtt is mi mindent tettek ezek a sportolók a fogyatékkal élőkért. A legnagyobb példaképeik lettek.”
Becsey János, a klub elnöke megköszönte az Olimpikonok Klubja és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását. A klub működésének kiemelt céljaként jelölte meg a bajnokok aktív részvételét a Magyar Parasport Napjának a programjain, az elhunyt bajnokok emléke előtti tisztelgést, és részvételt a paralimpiai mozgalom népszerűsítésben, az új sportolók keresésében.

A parasport hagyományainak ápolására felkérte Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívót, az IWAS Kerekesszékes Vívó Bizottságának elnökét, miniszteri biztost és Jeszenszky Attila négyszeres paralimpiai bajnok úszót: legyenek a segítségére, számít a tudásukra, évtizedes tapasztalataikra.

 

A klub tagjai – a sporttörvénnyel összhangban – az 1984-es, New York-i játékoktól kezdve aranyérmet nyert sportolók lehetnek, azóta 25 magyar sportoló összesen 30 aranyérmet nyert a paralimpiai játékokon. Ebből az úszók 23, a kerekesszékes vívók 3, az atléták 2, és az asztaliteniszezők 2 aranyéremmel gazdagították hazánkat. A klubnak első találkozóján a bajnokok megemlékeztek az elhunyt bajnokokról, Oláh Józsefről, Dukai Gézáról és Sasváriné Paulik Ilonáról.

Budapest 2018. 09. 17.

Magyar Paralimpiai Bizottság

Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság (MTI-OS)

Alapinformációk

This entry was posted on 2018-09-17 by in Életutak, Élhetőbb Magyarországot, Ünnep, Egészség, Hír, Hyde park, Kormányzati döntések and tagged , , , .

Navigáció

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 588 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 588 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: