HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

A közszolgáltató cégek hihetetlen erőfölényben vannak a fogyasztókkal szemben

A közszolgáltató cégek hihetetlen erőfölényben vannak a fogyasztókkal szemben, s ezt gyakran ki is használják.

 

A fogyasztók csak abban bízhatnak, hogy a törvények kötelezik a “mamutokat” a korrekcióra, s így legalább utólag védelmet kapnak.

 

Az egyik közszolgáltató cég tartozás miatt megszüntette szolgáltatását egy családnál, bár a határnap előtt rendezték az elmaradásukat.

 

Panaszukra –igaz, hogy 30 napot meghaladóan!– válaszoltak, és azt írták, hogy “Nyilvántartásunkat felülvizsgáltuk, és megállapítottuk, hogy reklamációja jogos.” Megjegyezték, hogy “…az igazolást nem a megfelelő e-mail címre küldték, ezért nem állítottuk le a kikapcsolást.”.

 

Mintha a fogyasztónak tudnia kellene, hogy a központi, hivatalos címről nem jut el levele az illetékeshez!

Ez igazi “mamut” tempó!

Ám a törvény ereje ezért hibáért 5 ezer Ft kötbér megfizetésére kötelezte a “mamut”-ot, s a késedelmesen válaszadás miatt ugyanennyi az önbüntetés, ráadásul a ki- és visszakapcsolási díját is megtérítik. Ez kétségtelenül a fogyasztó győzelme.

Az azonban elgondolkodtató, hogy egy másik levélben arról értesítették a panaszost, hogy az elmúlt évben 17 ezer Ft TÚLFIZETÉSE is volt, amit a következő időszakban beszámítanak…

 

Tehát a “mamut” előbb látványosan megtorolta a fogyasztót elmaradása miatt, majd kiderült, hogy amiben lehetett, abban a szolgáltató hibázott! És egy “bocsika” nem kellett volna?

 

Egy másik közszolgáltató megrendelte egy fogyasztóvédő civil szervezettől, hogy 1991 óta működő lapjának különszámában népszerűsítse a távfűtést, mint a környezetet leginkább védő fűtési eljárást.

 

Megegyeztek az árban, a terjesztésben, és még a közszolgáltatók lapjának munkatársait is kölcsönkapták, az elkészült újságot az illetékes ellenőrizte, a lapot kinyomtatták… és ekkor történt egy nem várt esemény: letartóztatták a cég vezérét.

 

Nyilván kínos lett volna a letartóztatott vezérrel a címlapon 30 ezer példányban villogni, ezért az illetékes közölte, hogy nem fizetik ki az összeget.

 

Hosszas egyeztetés után a lapigazgató felajánlotta, hogy cserébe ők sem fizetnek a cég szolgáltatásáért.

 

Ezután majdnem 6 évig tartott az “ingyen-szolgáltatás” (népiesen: lelakás), majd a cég eladta a tartozását egy behajtónak, s odalett a lakás, megszűnt a Létkérdés újság. A behajtó cég pedig nem volt hajlandó tárgyalni az előzményekről, az eredeti adósnál már nem tartották nyilván az előzményeket.
Ezúttal győzött a “mamut”.

Kiadó: Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége (MTI-OS)

 

 

 

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 402 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 402 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: