HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai alternatíva szemléletével, a jó politika, jó alternatíva magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika, új politikusok. Politikai alternatíva egy új magyar politika része, új magyar politikus gondolkodással. MTHI tájékoztatás Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

A közszolgáltató cégek hihetetlen erőfölényben vannak a fogyasztókkal szemben

A közszolgáltató cégek hihetetlen erőfölényben vannak a fogyasztókkal szemben, s ezt gyakran ki is használják.

 

A fogyasztók csak abban bízhatnak, hogy a törvények kötelezik a “mamutokat” a korrekcióra, s így legalább utólag védelmet kapnak.

 

Az egyik közszolgáltató cég tartozás miatt megszüntette szolgáltatását egy családnál, bár a határnap előtt rendezték az elmaradásukat.

 

Panaszukra –igaz, hogy 30 napot meghaladóan!– válaszoltak, és azt írták, hogy “Nyilvántartásunkat felülvizsgáltuk, és megállapítottuk, hogy reklamációja jogos.” Megjegyezték, hogy “…az igazolást nem a megfelelő e-mail címre küldték, ezért nem állítottuk le a kikapcsolást.”.

 

Mintha a fogyasztónak tudnia kellene, hogy a központi, hivatalos címről nem jut el levele az illetékeshez!

Ez igazi “mamut” tempó!

Ám a törvény ereje ezért hibáért 5 ezer Ft kötbér megfizetésére kötelezte a “mamut”-ot, s a késedelmesen válaszadás miatt ugyanennyi az önbüntetés, ráadásul a ki- és visszakapcsolási díját is megtérítik. Ez kétségtelenül a fogyasztó győzelme.

Az azonban elgondolkodtató, hogy egy másik levélben arról értesítették a panaszost, hogy az elmúlt évben 17 ezer Ft TÚLFIZETÉSE is volt, amit a következő időszakban beszámítanak…

 

Tehát a “mamut” előbb látványosan megtorolta a fogyasztót elmaradása miatt, majd kiderült, hogy amiben lehetett, abban a szolgáltató hibázott! És egy “bocsika” nem kellett volna?

 

Egy másik közszolgáltató megrendelte egy fogyasztóvédő civil szervezettől, hogy 1991 óta működő lapjának különszámában népszerűsítse a távfűtést, mint a környezetet leginkább védő fűtési eljárást.

 

Megegyeztek az árban, a terjesztésben, és még a közszolgáltatók lapjának munkatársait is kölcsönkapták, az elkészült újságot az illetékes ellenőrizte, a lapot kinyomtatták… és ekkor történt egy nem várt esemény: letartóztatták a cég vezérét.

 

Nyilván kínos lett volna a letartóztatott vezérrel a címlapon 30 ezer példányban villogni, ezért az illetékes közölte, hogy nem fizetik ki az összeget.

 

Hosszas egyeztetés után a lapigazgató felajánlotta, hogy cserébe ők sem fizetnek a cég szolgáltatásáért.

 

Ezután majdnem 6 évig tartott az “ingyen-szolgáltatás” (népiesen: lelakás), majd a cég eladta a tartozását egy behajtónak, s odalett a lakás, megszűnt a Létkérdés újság. A behajtó cég pedig nem volt hajlandó tárgyalni az előzményekről, az eredeti adósnál már nem tartották nyilván az előzményeket.
Ezúttal győzött a “mamut”.

Kiadó: Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége (MTI-OS)

 

 

 

Reklámok

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 280 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 280 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt kedveli: