HÍRÉRTÉK – MAGYARORSZÁG

Magyar ma – Mai magyar! Mai idő, a magyar élet valódi politikai kérdéseivel! Magyarország európai magyar útja sikerességéért megfogalmazott politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és értékek az új politikai szemléletével, a jó politika várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért – vélemények szabadon ez a kívánatos politikai trend! Hírérték mérsékelt demokrata szempontból. Magyarország lehet egy haladó állam. Nyugodt és szabad Magyarországot. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, új politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Az Akadémia átalakításánál vegyék figyelembe a munkavállalók érdekeit is!

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) aggodalommal figyeli a Magyar Tudományos Akadémiára nehezedő egyre nagyobb kormányzati nyomást.

Reméljük, hogy a kérdés nem egyszerűsödik le csupán a kutatóintézetek finanszírozásának vagy az MTA ingatlan vagyonának kérdésére, és legalább olyan fontos lesz az ott dolgozó kutatók és munkatársaik jövője is.

 

 

Az utóbbi hónapok feszült munkalégkört teremtettek a kutatóintézetekben. Palkovics László miniszternek több, az Akadémia jövőjéről szóló kijelentése, amelyekben nemzetközi példákra hivatkozott, csúsztatás volt, nem felelt meg a valóságnak.

Az ÉSZT nem érti, hogy egy pár éve kidolgozott oktatói-kutatói életpálya modell után – ami némi biztonságot, kiszámíthatóságot hozott a tudományos életben – mi szükség van ismét a bizonytalanságba taszítani azokat az embereket, akik nélkül Magyarország végérvényesen lemaradhat az innováció és a tudományos fejlődés területén.

Ez tovább erősítheti hazánk lecsúszását a világban, hiszen csak olyan beruházások fognak Magyarországra jönni, amelyek hozzáadott értéket nem kívánnak.

Végérvényesen összeszerelő üzemmé válhat Magyarország!

 

A kutatás szabadságát nem szabad korlátozni rövidtávú, politikai-gazdasági érdekek miatt. Az alap- és a társadalomtudományi kutatásokra is szükség van az ország felemelkedésének érdekében. Nem csak az azonnal pénzre váltható, ipar számára profitot hozó kutatások, fejlesztések számítanak fontosnak.

Nincs valódi gazdasági vagy egyéb racionális indok arra a kormányzati célra sem, hogy a kutatók és a munkatársaik kikerüljenek a közalkalmazotti státuszból.

Ez mindössze egzisztenciális bizonytalanságot szül a munkavállalók körében, akik így elhagyhatják a pályájukat, vagy külföldre távozhatnak.

Kérjük, hogy a Kormány vizsgálja felül álláspontját, hallgassa meg az érintettek véleményét!

 

Ne erőszakkal, törvénymódosítással fenyegetőzve, hatalmi pozíciójával durván visszaélve hozzon meg az ország jövőjét katasztrofálisan befolyásoló döntéseket!

Kiadó: Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (MTI-OS)

Alapinformációk

This entry was posted on 2019-03-13 by in A politikus, Akta a politikában, Alkotó politika, Antikorrupció, Autók, Ár index, Élet, Élhetőbb Magyarországot, Építő politika, Új törvények, Beruházások, Bonum commune, Centrista, Diploma és iskola, Emberek, Fiatalok élete, Film és könyvek, Fogyasztói kosár, Fontos ügyek Magyarországon, Gazdasági holttér, Gazdasági környezet, Gyógyszer és kórház, Hatóságok és emberek, Háttér a politikában, Hír, Hírérték krónika, Holokauszt tegnap és ma, Humanista, Humanista ma, Jogállam, Költségvetés ma, Közép politizálás, Komoly ügyek Magyarországon, Konstruktív politika, Magyar út, Magyar idő, Magyar ma, Magyar politikai válogatott, Magyar politikus, Magyar valóság, Magyar vidék, Mai élet, Mai idő, Mai magyar, Meg nem született, Migráció és exodus, Nyugdíjasok ma, Nyugodt és szabad Magyarország, Nő ma, Piac és reform, Politika kérdések, Politika ma, Politika megoldások, Politikai álom, Politikai téma, Politikai tér, politikus emberek között, Reform és gazdaság, sans étiquette, Statisztika, Szakpolitikai kérdések, tudatos magyar, Tudatos polgár, Tudatos választó, Valós politikai alternatíva, Valóság ma, vállalkozások, Vállalkozások és családok, Zöld élet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Navigáció

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 7 608 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok

Mérsékelt demokraták

  • 7 608 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

%d blogger ezt szereti: