MAI IDŐ, MOST A HELYZET – EZ VAN MAGYARORSZÁG

Ez itt most Magyarország! Ez van, most kell Ön! Magyar ma – Mai magyar! Ön választ mindig! Mai idő, napi politika, a magyar élet valódi, napi kérdéseivel, fontos gondolatok, fontos mondatok mérsékelt demokrata értékelésen keresztül! Magyarország európai haladó útja sikerességéért megfogalmazott, mérsékelt liberális/mérsékelt demokrata politikai vélemény ma önmagában hírérték! Politikai látásmód és hiteles politikus részéről értékek az új politika szemléletével, a jó politika szubjektív várományával Magyarországon, független politikai vélemény magyarországi létéért, Izgalmas közlemények szabadon! – Mai vélemények szabadon, ez a kívánatos politikai trend! A politika sport és művészet mérsékelt demokrata szempontból. Alkotó politika megerősödése a magyarnak lesz jó! Politikai vélemény, mely alkotó és a magyar politika része, emberközpontú politikai gondolkodással. Minden politikai vélemény egyben politikai termék- ez az oldal is! Tájékoztatás sosem lehet teljes a politikai véleményeknél! Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek, közösen gondolkodva lesz jobb Magyarország!

Napi helyzet ma? Ez itt Magyarország! Ön választ!

hiring-1977803_960_720[1]

Politika Magyarországon most…

Jó politika, jó politikus? Ez itt Magyarország – Mi a napi helyzet, ha tudatos a választó?

Közösen éljük meg az  évtizedeket – ez itt most Magyarország és annak politikai tere, élete!

Mérsékelt demokrata oldal itt mindenkihez szól, de a tudatos választó lesz az értő olvasó, a közös gondolkodás területén!

Mérsékelt liberális értékelések a hatékony, de jóléti állam érdekében kerülnek bejegyzésre részemről.

Mai politikai téma itt és most maga a tudatos olvasó, a mai magyar ember…..Ön választ majd!

Mit jelent ma a tudatos választó?

Képzeld el kedves olvasó, hogy van egy folyamatosan hullámzó eseményekben gazdag, nagy verseny otthon, piacokon, ahol kiválasztjátok, ki legyen a következő pünkösdi király.

Sokan szeretnék ezt a pozíciót, mert kiváltságot ad, Ő segít döntéseket hozni, programokat szervezni, és az általa megértettek szerint kiválasztottak érdekeit képviseli.

Amikor szavazol, fontos, hogy jól átgondold, kit választasz meg. Ezért beszélünk a tudatos, mai választóról.

politika

Országbíró Zoltán – sans étiquette

Ki az a tudatos választó?

Mai politikai téma itt! A tudatos választó olyan érdeklődő ember, aki nem csak véletlenszerűen választ valakit, hanem alaposan megfontolja a döntését.

Olyan, mint amikor édességet választasz a boltban: elolvasod a címkéket, megnézed az összetevőket, és eldöntöd, melyik a legjobb neked. Ma szinte minden politikai termék, ami választás előtt körülvesz!

A tudatos választó is így viselkedik, csak ő nem édességet választ, hanem olyan embert, aki képviselni fogja őt, a mai honfitársakat a jobb hétköznapok megéléséhez. Ez a jó eset……ez itt Magyarország!

Miért fontos a tudatos választás? Neked? Generációknak?

  1. Felelősség: Ha tudatosan választasz, akkor segítesz abban, hogy jó döntések szülessenek az életedre nézve, a városodban vagy az országodban. Az emberek, akiket megválasztunk, fontos döntéseket hoznak helyettünk, napi életre tekintve, ezért fontos, hogy jól válasszunk.
  2. Tudás: Ahhoz, hogy jól válassz, tudnod kell, kik a jelöltek és mit képviselnek. Olyan ez, mint amikor iskolai projektet csinálsz: kutatást kell végezned, információkat kell gyűjtened, és azokat jól kell értelmezned. Politikai vita ennek a kirakata……a végén választás kell!
  3. Hatás: A választásaid hatással vannak rád és másokra is. Ha jól választasz, jobb lesz az életed, és másoké is. Például, ha olyan jó politikust választasz, aki jól szervez szakpolitikai programokat, több szórakoztató, életedet támogató és érdekes dolog történik majd az életedben, településeden.
CAMERA

Emberi méltóság megteremtése és politikai károkozás csökkentése ez is a köztársasági elnök feladata volna….

Hogyan lehetsz tudatos választó? Ma és itt Magyarországon?

  1. Tájékozódj: Tudj meg minél többet a jelöltekről. Olvasd el, amit mondanak, hallgasd meg a beszédeiket, és kérdezd meg a véleményüket különböző dolgokról. Követeld a politikai vita több formáját!
  2. Gondolkodj: Gondold át, mit szeretnél, milyen problémákat kell megoldani, és melyik jelölt ígéretei és tervei a legjobbak ezekre a problémákra. Hogy is van a napi helyzet ma az életedben?
  3. Beszélgess: Beszélgess másokkal is, kérdezd meg a barátaid véleményét, és hallgasd meg a szüleid vagy tanáraid tanácsait. Így több szempontból is látod a dolgokat. A megtapasztalt konkrét események életedben (hivatalok, iskola stb.) adjanak biztos  támpontot, hogy mi is van!?
  4. Dönts felelősségteljesen: Amikor szavazol, gondolj arra, hogy a döntésed hosszú távon is jó legyen. Ne csak az alapján válassz, hogy ki a legnépszerűbb, hanem hogy ki a legalkalmasabb. Gondolj arra, hogy a napi helyzet melyik politikus mellett lehet picit jobb, élhetőbb Magyarországon!

Példák a tudatos választókra

  1. Munkahelyi választások: Az munkatársad szeretne műhelyfőnök lenni, és azt ígéri, hogy minden pénteken közös sörözés lesz. Egy másik társad azt mondja, hogy ő inkább arra koncentrál, hogy több sporteseményt szervezzen, mert tudja, hogy a kollektíva szereti a sportot. A tudatos választó nem csak a sörre gondol, hanem arra is, hogy mi lenne hasznosabb a kollektíva egészének.
  2. Városi, falusi önkormányzati választások: A városodban választás lesz, és az egyik jelölt azt ígéri, hogy új parkot épít. Egy másik jelölt azt mondja, hogy javítja az iskolákat és több tanárt vesz fel. A tudatos választó megnézi, mire van nagyobb szükség a városban: több parkra vagy jobb iskolákra.
Szülők

Mit mutat majd a politikában az idő? Mit mutat a nők életében?

Ez itt Magyarország! Most a mérsékelt liberális gondolkodás mit is tart minderről?

A mai, magyar tudatos választó az, aki felelősségteljesen és alaposan átgondoltan dönt arról, kit válasszon meg.

Vidéken él, vagy Budapesten nem téveszti meg a nagy politikai hangos cirkusz – saját életéből vezeti le politikai állásfoglalását!

Ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, tájékozódnunk kell, meg kell értenünk a jelöltek terveit, és mérlegelnünk kell, mi a legjobb nekünk és a közösségünknek. Hol a több politikai vita? Mi a politikus terméke?

Ha mindannyian tudatos választók vagyunk, akkor jobb döntések születnek, és jobban élünk együtt.

ELOLVASÁS UTÁN NYOMTASSA KI ÉS ADJA TOVÁBB ISMERŐSEINEK, BARÁTAINAK A VÉLEMÉNYÜNKET, KÖZLEMÉNYEINKET! LÁSSÁK ÉS OLVASSÁK AZOK IS, AHOL NINCS INTERNET!

Legyen Ön is tudatos polgár! Elolvasás után tegye közzé Facebook oldalán híreinket, adja tovább információinkat és közleményeinket ismerőseinek, barátainak! Mérsékelt demokrata politika a tudatos polgárról, a tudatos választóról szóló politika. Nyomtassa ki és adja tovább barátainak és ismerőseinek közösen messzebb jutunk!

Tudatos választók

  • 9 414 Gondolkodjunk közösen!

Rovatok/Gondolatok/Politikai vita

Mérsékelt demokraták

  • 9 414 Politika közösen gondolkodva!

Áttekintés az új témák közül

Európa most – Európa ma mai magyar szemmel: Európa most - Európa ma itt van

Országbíró Zoltán mérsékelt liberális álláspontja: “Elő Európa nélkül a migráció probléma és nem megoldás!”

Országbíró Zoltán mérsékelt liberális álláspontja: “Elő Európa nélkül a migráció probléma és nem megoldás!”

Elő Európa? Új Európa? Kis Európa? Mi a megoldás iránya? Európa választás előtt áll, a háború kérdései előtt azonban messze élesebb vitákat teremt a migráció kérdése. Európai statisztikák elemzése után, azokat összevetve a sajtó beszámolóival érdekes és vegyes kép bontakozik ki. Országbíró Zoltán mérsékelt liberális álláspontja: “Elő Európa nélkül a migráció probléma és nem megoldás!” […]

Ma Európa aktív – kortárs kérdések az asztalon mindenütt a tagállamokban!

Ma Európa aktív – kortárs kérdések az asztalon mindenütt a tagállamokban!

Ma Európa aktív – kortárs kérdések az asztalon mindenütt a tagállamokban! Európa ma – Európa holnap a közelgő választás tétje…..politikai kérdések sora nyitva van a ciklus végére! Ma Európa lakossága szinte egységes a kor és kortárs kérdések, kortárs vita nagy problémáiban! Mérsékelt demokrata, mindig mérsékelt liberális, a vélemény itt ennek megfelelően a túlzó liberális trendekkel […]

Európa ma hamarosan választ! Mi is lenne az európai érték?

Európa ma hamarosan választ! Mi is lenne az európai érték?

Európa mai magyar szemmel, mérsékelt demokrata véleményben elérkezett jelen keretei határaihoz…… Globális és geopolitikai versenyben az USA kivételével vele ellenérdekben csak diktatúrák vannak, extra centralizált államok formájában. Most Európa megújulása, globális versenyképessége a nagy kérdés! Mérsékelt demokrata magyar szemmel, az okos európai integráció haladékot nem nagyon visel el. Sajnos, a mai Magyarországon az európai értékek […]